Groei Accountant

synnofin groei partner

Speciaal voor accountants hebben wij een aanpak ontwikkeld die hen helpt in hun transitie naar een adviesorganisatie. Dit noemen wij de Groei accountant. Het helpt de accountant groeien in nieuwe diensten en het helpt de klant van de accountant groeien.
Onze aanpak bestaat uit drie elementen:

1) Transitieplan en -begeleiding. Transitieplan opstellen en implementeren.
2) Kennis en vaardigheden. Wij hebben een training ontwikkeld speciaal voor accountants voor integrale bedrijfsadvies kennis en vaardigheden
3) Tools. Voor accountants en bedrijfsadviesbureaus is online software beschikbaar waarmee zij eenvoudig een integrale bedrijfsscan en een Toekomstplan voor een bedrijf kunnen maken als basis voor bedrijfsadvies.

Neem contact met mij op voor een transitie naar Groei Accountant

 

1) Transitieplan en -begeleiding

 

Het veranderen van een organisatie naar een adviesorganisatie gaat niet vanzelf. Het begint met de vraag wat u wilt? Wilt u financieel/fiscaal advies geven of wilt u een sparringpartner voor uw klanten zijn? Daarvoor heeft u een bredere kennis nodig.

De tweede vraag die u zich moet stellen is hoeveel kennis u nodig hebt van de verschillende bedrijfsgebieden. Wilt u de ‘huisarts’ zijn die op alle gebieden met zijn klant kan meedenken en voor diepgaande vraagstukken doorverwijst naar de ‘specialist’, of wilt u op bepaalde gebieden ook ‘specialist zijn?

De derde vraag die van belang is hoe u komt waar u naar toe wilt. Beschikt u over de juiste mensen en kennis in uw organisatie? Belangrijk is om tijdig met medewerkers hun competenties en kernwaarden in kaart te brengen zodat er duidelijkheid ontstaat over hun mogelijkheden en u uw medewerkers inspireert en uitdaagt.

Wij ondersteunen accountantskantoren in het maken van een transitieplan. We bepalen samen de stip op de horizon en bepalen welke acties benodigd zijn om daar te komen. Wij ondersteunen u actief bij het maken van het plan en bij de implementatie.

 

2) Kennis en vaardigheden

 

Open training bedrijfsadviseur

In deze open training maakt u kennis met het integrale vakgebied van de bedrijfsadviseur, gebaseerd op het Klaver4 model met de onderdelen Strategie, Organisatie en Commercie. Deze training is een ideale start en inleiding in integraal bedrijfsadvies.

“De trainingen van SynnoFin helpen ons invulling te geven op weg naar Accountant 2.0. ”René Veger AA – Veger & Partners accountants en adviseurs

 

In company training bedrijfsadviseur

PE Punten

In de in company training bedrijfsadviseur gaan we met uw team aan de slag met theorie en concrete voorbeelden voor meer kennis en vaardigheden om klanten integraal te adviseren en te ondersteunen in hun groei. Waar mogelijk gebruiken we voorbeeldmateriaal uit uw eigen praktijk.

“Met deze trainingen heb ik mijn kennis over nieuwe mogelijkheden buiten mijn directe vakgebied al flink kunnen verbreden. ”Drs. Rutger van der Veer RA – De Jong en Laan accountants

Onze trainingen worden verzorgd in samenwerking met SynnoFin Academy.

 

3) Tools

 

Klaver4 model®
Om in de praktijk over de juiste kapstokken te beschikken voor uw advies ondersteunen wij u met online tools waarmee u eenvoudig een Toekomstplan met uw klanten kunt maken. Het Toekomstplan, dat is gebaseerd op het Klaver4 model®, geeft direct inzicht op welke onderdelen u uw klant kunt helpen en vormt de basis voor een meerjarig stappenplan in de adviesrelatie met uw klant.

 

Neem contact met mij op voor een transitie naar Groei Accountant